Vandenberg ondanks kleine foutjes lekker in vorm

Vanwege de release van het nieuwe album ‘Sin’ gaf Vandenberg twee uitverkochte optredens in ons land, in Zoetermeer en op zaterdag 26 augustus in concertzaal Metropool in Ad(rian) van den Berg’s ‘hometown’ Enschede.

Tekst en foto’s: Harry Pater

Voorprogramma was de mij onbekende maar uitstekende band Tiffany KIlls, met als frontman John JayCee Kuijpers, bekend van Praying Mantis en Ayreon.

Na de ombouwpauze kwamen bassist Randy van der Elsen en invaldrummer Joey Marin de Boer het podium op, gevolgd door zanger Mats Levén en, onder groot applaus, ‘onze’ Adje van den Berg. Opener was een behoorlijk heavy versie van Hit The Ground Running van het nieuwe album, gevolgd door Freight Train van het ‘2020’ album. Daarmee is de toon gezet voor, in totaal 80 minuten, vooral heavy hardrockmuziek.

Werd het volledige nieuwe album gespeeld? Nee dus, want hierna Vandenberg klassieker, Your Love Is In Vain van het debuutalbum, gevolgd door Whitesnake’s Fool For Your Lovin’ en daarna Shadows Of The Night van ‘2020’. Hierna gingen Ad en Mats op de drumriser zitten, voor het akoestische Sailing Ships, van het eerste MoonKings album. Na dit rustpuntje titelsong Sin en Ride Like The Wind, ook van Sin en daarna een prima drumsolo van Joey Marin de Boer (Dear Mother, Mayan, Delain). Volgens Ad verving Joey op het laatste moment de geblesseerde Koen Herfst.

Daarna een spetterende versie van Wait van de eerste Vandenberg elpee en daarna de ballad Different Worlds. Light It Up is de vierde en laatste Sin track. Als eerbetoon aan de vrijdag overleden ex-Whitesnake gitarist Bernie Marsden werd uiteraard Here I Go Again gespeeld met, zoals in alle gespeelde songs, een spetterende solo van Ad, het publiek zong de tekst luidkeels mee.

De toegift begon met Burning Heart. Helaas zat Ad een beetje in de knoop aan het begin van de gitaarsolo, er werd zelfs nog harder meegezongen. Als afsluiter werd de klassieker Friday Night gespeeld van de tweede elpee en hierna was het afgelopen.

De band was deze avond absoluut in vorm, al werden wel wat kleine foutjes gemaakt, maar die zullen de meeste aanwezigen niet opgemerkt hebben. Bassist Randy van der Elsen legde een stevig bodem, samen met drummer Joey de Boer. Zanger Mats Levén vind ik een uitstekende vocalist, die zijn stem op verschillende manieren kan gebruiken, al hoorde en las ik commentaren van mensen die zijn stem niets vinden… smaken verschillen nu eenmaal.

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...