S10, Robin Kester en Ramkot kleuren Popmonument in Bergen op Zoom

PopMonument staat weer op de rol. Het innovatieve festival in de binnenstad van het West-Brabantse Bergen op Zoom, presenteert bekende namens zoals S10, RAMKOT, Robin Kester, Noémie Wolfs, ILA, Loupe, Jimmy Diamond, Penny Roox en YoungRubbi. De optredens vinden plaats op bijzondere historische plekken in de binnenstad van Bergen op Zoom.

PopMonument startte een aantal jaren geleden in Bergen op Zoom maar sloeg daarna de vleugels uit naar andere steden zoals Breda, Goes en het historisch Zeeuwse stadje Veere. Het doel was destijds: popmuziek verbinden met erfgoed en daar is de organisatie heel goed in geslaagd. De optredens op 9 september vinden plaats in ondermeer stadspaleis Markiezenhof, volgens velen het mooiste stadskasteel in Nederland, de Gevangenpoort, Provoosthuis, Poppodium Gebouw-T en theater De Maagd. Zowel dit theater als het Poppodium zijn gevestigd in historische gebouwen.

Kloecke Vrouwen

Dit jaar is het thema ‘Kloecke Vrouwen’. Dappere vrouwen uit de geschiedenis van de stad Bergen op Zoom,  vaak onderbelicht gebleven krijgen tijdens PopMonument weer een gezicht. Daarnaast gaat PopMonument op zoek naar de Kloecke Vrouwen van deze tijd, soms heel dicht bij ons. Naast muziek van de eerder genoemde, S10, Naaz en Robin Kester, doet het festival dat met allerlei mooie projecten. Zo is er een kunstexpositie in samenwerking met Arsis Kunst,  Sociëteit BoZ en het Markiezenhof. Een zestal kunstenaars is aan de slag gegaan met dit thema en presenteert in de Tuinkamer van het Markiezenhof in diverse kunstuitingen hun werk.

Ook present is woordstuntelaar Tom Gudde die in samenwerking met de Bibliotheek West-Brabant een optreden zal verzorgen. In een drietal zomerworkshops in de bibliotheek gaan deelnemers aan de slag met verhalen, taal en geluiden rondom ‘Kloecke Vrouwen’. Dunya Heijt (De Woordstuntelaar) en Tom Gudde (o.a. De Toegift) duiken met deze waardevolle input aan verhalen en geluiden onder de arm de studio in en ontwikkelen samen een bijzondere spoken word performance in de Torenkamer van de Peperbus.

Pop Up tentoonstelling

Speciaal voor PopMonument ontwikkelde Luka een uniek multidisciplinair optreden met muziek en dans die de titel ‘ Solastalgia’ meekreeg. Het resultaat zal worden uitgevoerd op de binnenplaats van Het Markiezenhof. Tenslotte tekende de kunstenaars Olexandr  Pinchuk & Annemarieke Van Peppen voor een Soft Empowerment Pop Up tentoonstelling.  Zij gingen niet op zoek naar die ene, sterke vrouw, maar onderzochten welke belemmeringen vrouwen ervaren om zich sterk te voelen. 

Voor kaarten voor PopMonument: www.popmonument.nl

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...