The ‘’Weeknd’’ in concert: Een Epische Explosie van Muzikale Magie in de Amsterdam ArenA.

Amsterdam was het bruisende toneel van de dansers on het podium tijden het optreden van de Weeknd. De dansers van The Weeknd doen de aftrap van de show in compleet bedekte witte overalls om klokslag 21:00. Voor elk nummer was er een adembenemende, theatrale choreografie bedacht en het publiek was meteen in de ban van de sensationele sfeer die werd gecreëerd.

Door: Michael Gordon Morris en foto’s: Ans van Heck

Het nummer waarmee hij begon was ongetwijfeld een van zijn meest bekende hits, ‘’I can’t feel my face’’. Zijn vocale prestaties waren fenomenaal en hij bewees keer op keer dat zijn stemgeluid op het podium net zo krachtig is als op zijn platen.

The Weeknd

Een opvallend aspect van het concert waren de indrukwekkende lichtshows die het podium vulden. De combinatie van uitgekiende belichting technieken en visuele effecten zorgde voor een magische ambiance die de muziek perfect ondersteunde. Het was een waar visueel spektakel dat de muzikale reis van The Weeknd versterkte.

Het talent van The Weeknd om het publiek op zijn kop te zetten was overduidelijk. Met zijn energieke optreden wist hij de menigte moeiteloos mee te slepen. Vanaf het allereerste moment was de interactie met het publiek intens en meeslepend. Op gegeven moment gooide hij zelfs zijn jas naar een extatische fan, wat bewees dat hij een artiest is die zijn aanhangers koestert. Opvallend was ook dat vrijwel niemand in het publiek zat. Het leek bijna respectloos om stil te blijven zitten tijdens zo’n energieke show. De muziek van The Weeknd nodigde simpelweg uit om te bewegen, dansen en genieten van elk moment.

The Weeknd, Johan Cruyff Arena Amsterdam, 23 June 2023, for Soundz Magazine

Een van de hoogtemomenten van de avond was het nummer ‘’Starboy’’, dat het publiek in rep en roer bracht. De fans gingen compleet uit hun dak en zongen luidkeels mee met de hit. The Weeknd maakte gebruik van de gelegenheid om te vragen wie van het publiek al fan was sinds zijn doorbraak in 2015, en noemde enkele jaartallen op. Het was een prachtig moment van verbinding tussen de artiest en zijn trouwe fans.

The Weeknd nam ook de tijd om het publiek persoonlijk toe te spreken, waardoor er een intieme sfeer ontstond. Hij creëerde een band met zijn fans en zorgde ervoor dat iedereen zich betrokken voelde bij de ervaring.

The Weeknd, Johan Cruyff Arena Amsterdam, 23 June 2023, for Soundz Magazine

Een bijzonder moment van de avond was het optreden van “I Feel It Coming”. Terwijl het nummer klonk, werden er geurige luchtjes door de zaal verspreid, wat de atmosfeer nog intenser maakte. Bovendien was er een grote volle maan als decor, waardoor het gevoel van magie en verwondering compleet werd.

Andere nummers zoals “Die For You”, “Call Out My Name” en “Save Your Tears” zorgden voor een ongekende energie in de zaal. Het publiek raakte in een trance door de onbeschrijfelijke sfeer die The Weeknd wist te creëren. Zijn vermogen om emoties over te brengen door middel van zijn muziek was werkelijk adembenemend.

The Weeknd

Het concert van The Weeknd in Amsterdam ArenA zal voor velen een onvergetelijke herinnering blijven. Zijn muzikale talent, gecombineerd met het visuele spektakel en de betrokkenheid bij het publiek, zorgde voor een avond vol extase en bewondering. The Weeknd heeft opnieuw bewezen dat hij een ware meester is in het creëren van een muzikale ervaring die je raakt tot in het diepst van je ziel.

The Weeknd

The Weeknd: gezien op vrijdagavond 23 juni in de Johan Cruyff ArenA.

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...

Dexys zonder runners

‘ IK BEN MEER DAN ALLEEN COME ON EILEEN’ Hij...