The Hollywood Vampires

Door Martien Koolen

Vampieren, zoals Dracula en Nosferatu, leven ’s nachts en kunnen het daglicht niet verdragen, gelukkig geldt dat niet voor The Hollywood Vampires (vernoemd naar een drinkclub van Alice Cooper uit de jaren zeventig) want die komen vandaag om 17:15 pas echt goed tot leven op het hoofdpodium van Pinkpop.

Het is erg druk want heel veel vrouwen en jonge meisjes vooral, willen Johnny Depp (gitaar, zang) natuurlijk zien, maar deze superband – verder bestaande uit Alice Cooper (zang, gitaar, mondharmonica), Joe Perry (gitaar), Glen Sobel (drums), Chris Wyse (basgitaar), Buck Johnson (orgel) en Tommy Henriksen (gitaar) – moet het natuurlijk toch van de muziek hebben. De setlist bestaat altijd uit een mix van eigen Vampires nummers en een aantal covers en vandaag wordt geopend met het tweeluik I Want My Now (van het debuutalbum uit 2015) en Raise The Dead (van het album Rise), heerlijke hardrock nummers waarbij vooral de vocalen van Alice floreren; het lijkt wel of zijn stem helemaal niet “aangetast” wordt door zijn leeftijd!

Natuurlijk is het dan tijd voor een aantal covers, zoals Heroes, helemaal niet onaardig gezongen door Depp, het verrassende People Who Died (een Jim Caroll Band cover), ook gezongen door Depp en de Killing Joke cover The Death And Resurrection Show. Maar de band en ook het publiek gaat pas echt “los” bij de Yardbirds cover Train Kept A- Rollin’, volgens Alice Cooper de favoriete band van de Vampires, en dat komt vooral door de heerlijke, supersmerige vette gitaarsolo van mister Joe Perry, een van de beste en misschien meest ondergewaardeerde bluesgitaristen ooit.

Verrassend is wat mij betreft ook de Aerosmith klassieker Walk This Way en het slotakkoord is natuurlijk de Alice Cooper hit pur sang School’s Out, waarbij zoals waarschijnlijk bekend ook nog stukjes van Another Brick In The Wall van Floyd voorbijkomen. Wat een heerlijke, lekkere “ouderwetse” bluesy hardrock set zetten The Hollywood Vampires hier neer; en met alle respect, maar dit had toch de headliner van dag twee moeten zijn; of niet dan?

Vorig artikel
Volgend artikel

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...