The War On Drugs

Om 19:15 betreedt de Amerikaanse band The War On Drugs de South Stage en de fantastische openingstrack “Pain” zet de toon voor dit optreden in Landgraaf. Wat meteen opvalt is het feit dat dit eigenlijk muziek is voor een mooie zaal met een fantastische lichtshow, want in het volle zonlicht komt de melancholische en soms psychedelische mid-tempo radiorock van The War On Drugs niet zo sterk over.

Zanger/gitarist Adam Granduciel is nou ook niet echt iemand met een geweldig charisma, maar hij is wel blij dat hij op Pinkpop zijn entree mag maken, tenminste dat zegt hij meerdere malen. Hoogtepunten van de set zijn toch zeker “Victim” en “Eyes To The Wind”, prachtige sfeervolle muziek, ideaal voor deze warme zomeravond, maar het publiek lijkt toch maar mondjesmaat te genieten, helaas, want deze band is echt een lust voor het oor. De heerlijke set wordt afgesloten met de titelsong van War On Drugs vijfde album “I Don’t Live Here Anymore” (2021) en wat mij betreft had Granduciel en zijn muzikale kompanen deze eerste Pinkpop dag mogen afsluiten.

Vorig artikel
Volgend artikel

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...