Ace of Base – All that she wants

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in All that she wants van Ace of Base. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Muzikale misverstanden zitten in kleine hoekjes, zo blijkt maar weer uit Ace of Base’s “All That She Wants”, uitgekomen op 31 augustus 1992. Het Zweedse Europopkwartet, bestaande uit de zussen Linn en Jenny Berggren, hun broer Jonas Berggren en familievriend Ulf Ekberg, bestormde met hun naar reggae smakende hit de internationale hitlijsten vanuit Göteborg.

De single droeg nogal een opvallende tekst met zich mee. Zo bestaat het refrein uit de volgende regels: “All that she wants is another baby. She’s gone tomorrow, boy”. Grof gezegd lijkt het alsof de Scandinaviërs willen zeggen dat jonge vrouwen mannen als dekhengsten gebruiken, om zo zwanger te raken, en vervolgens een bijstandsuitkering kunnen krijgen, om met dat geld verder te genieten van het leven. Ook de zinssnedes “She’s the hunter, you’re the fox”, “But the morning means goodbye” en “It’s not a day for work. It’s a day for catching tan. Just lying on the beach and having fun” zouden hier maar al te goed naar kunnen verwijzen. Was het niet, dat dat totaal niet de bedoeling was van Ace of Base.

Omdat het Engels niet de moedertaal is van het kwartet, wordt de Engelse spreektaal (slang) een aantal keer op een verkeerde manier gebruikt. Zo had “Baby” hier moeten verwijzen naar “Boyfriend” en niet daadwerkelijk naar baby’tjes. Ook is “catching tan” geen gebruikelijk Engels. Ulf Ekberg zegt hier zelf over: “I think it was to our advantage that English was not our mother language, because we are able to treat English very respectless, and just look for the word that sounded good with the melody.” Daar heeft hij dan wel weer een punt, want het klinkt wel gewoon verdomde lekker. De combinatie van Europop en reggae is er een goed gevonden.

Dat vond de Zweedse producer Denniz Pop (prima naam) echter niet. Ace of Base had hem een demo van hun “All That She Wants” opgestuurd, maar hij was er geen fan van. Het probleem was echter, dat de demo tape was blijven vastzitten in het cassettedek van zijn auto. Iedere ochtend onderweg naar zijn werk hoorde hij de tune opnieuw, en langzaamaan begon het ook hem te dagen. Een nieuwe hit was geboren.

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...