Melanie Ryan

Melanie Ryan is een singer-songwriter en performer uit IJsselstein. Al vanaf jongs af aan is ze bezig met zingen en schrijft ze haar eigen liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, ukulele en piano. Ze kwam er al vroeg achter dat het schrijven van muziek voor haar de beste manier is om haar verhaal te vertellen. Haar nummers gaan daarom vaak over haar “roots”, haar reis en over liefde.

Sinds haar deelname aan online talentenjacht “Giel’s Talentenjacht’, waar ze tot de laatste 20 van de 1300 aanmeldingen kwam, was de snaar pas echt geraakt. Vanaf die tijd schrijft ze songs, treedt ze op tijdens festivals en andere evenementen. In 2018 stond ze op de Uitmarkt samen met Karin Bloemen en 8 andere talenten en in maart 2019 bracht ze haar eerste EP ‘Where The Journey Begins’ uit. Het EP is gefinancierd middels een crowdfundingsactie en ondersteund door het Talentboek van Yvonne van Gennip. In 2020 deed ze mee aan het nieuwe zang-programma van SBS6 “We Want More” en heeft ze het tot de finale geschopt, met als memorabel moment het zingen met jurylid Davina Michelle.

Tijdens haar laatste studiereis naar music city “Nashville” heeft ze haar manier van schrijven verder ontwikkeld en is haar muziekstijl veranderd in een ineengevlochten mix van verschillende muziekstijlen. Melanie Ryan’s doel is om de, zoals zij het noemt “Braided Style Country”, naar een groter publiek te brengen. “Braided Style Country” is een mix van Pop, Modern Country en Folk muziek. Deze stijl is een eerlijke manier van schrijven met de Nashville-style storytelling en gespeeld door echte muzikanten. In het voorjaar van 2023 is haar nieuwe EP uit.

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...

Dexys zonder runners

‘ IK BEN MEER DAN ALLEEN COME ON EILEEN’ Hij...