Emile Roemer krijgt eerste Nederlandse Metallica Special uitgereikt

De heer Emile Roemer, Gouverneur in Limburg, heeft het eerste exemplaar van de Nederlandse Metallica-special uitgereikt gekregen. Soundz Specials hoofdredacteur Jean-Paul Heck deed dit in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. Het is de eerste Nederlandse special die over deze befaamde Amerikaanse band is gemaakt.

De bestuurder en voormalig politicus is een groot fan van Metallica.  In een interview dat Heck met hem deed en dat ook  in de special staat, is Roemer zeer openhartig over zijn liefde voor de muziek van deze Amerikaanse supergroep. ‘Ik vind dit echt prachtig. Een special over mijn favoriete band. Ik ben hier zeer blij mee.’  Roemer blijkt een fan van het eerste uur te zijn en bezocht op jonge leeftijd al de eerste concerten van Metallica in Nederland. Volgens Heck is een special rondom Metallica niet meer dan logisch. ‘Samen met AC/DC is Metallica de grootste rockband ter wereld die nog altijd toert en albums maakt. Daarnaast was Nederland een absoluut voorland voor deze band.’

“Emile Roemer is het voorbeeld dat de muziek van Metallica in alle bloedvaten van onze samenleving blijft stromen. Vandaar dat we ook heel blij dat hij wilde meewerken aan onze Special en heeft hij kunnen vertellen wat Metallica voor hem betekend heeft en eigenlijk nog steeds betekend”, aldus Chief Sound of Soundz Erik van Wunnik.

Metallica brengt aanstaande vrijdag het nieuwe album 72 Seasons uit. Op 27 en 29 april staat de band in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. In deze special staan ook interviews met de bandleden gitarist Kirk Hammett, zanger/gitarist James Hettfield en drummer Lars Ulrich.

Met Hammett werd uitgebreid gesproken over het nieuwe album. Daarnaast wordt elk plaat van de band onder de loep gelegd, spraken de makers met een stevig aantal Nederlandse Metallica-fans en werd ook John Mulder, ceo van Mojo Concerts, geïnterviewd.

Mulder was jarenlang de productiemanager van Metallica en is nog altijd close met de bandleden.

Share post:

Metallica Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Bruce Springsteen eert het leven in de Johan Cruyff Arena

Hoe zou Bruce Springsteen en zijn E-Street Band zich...

Rosemary’s Sons, oude liefde roest niet

Rosemary’s Sons had begin 2000 alles mee: Een charismatische...

De Jeugd Van Tegenwoordig dit najaar in AFAS Live en Rotterdam Ahoy

De Jeugd Van Tegenwoordig heeft zojuist een tour aangekondigd...

Depeche Mode weet Ziggo Dome te veroveren

Voor het eerste speelde Depeche Mode in hun 43...