Venus in Flames

Venus In Flames is de band van de Belgische singer-songwriter Jan De Campenaere. Venus In Flames werd in 1999 opgericht en werd al snel geselecteerd voor een wedstrijd van Studio Brussel en een jaar later werden ze derde in Humo’s Rock Rally, de meest prestigieuze wedstrijd voor bands in België. De band speelde vervolgens als voorprogramma van Novastar, Arid, K’s Choice en nog vele anderen. In 2001 verschijnt de EP ‘Cynthia’s Gone’ en in 2003 het debuutalbum ‘Notes Of Tenderness’.

In 2009 volgde de meer akoestische plaat ‘Intimacy’, met daarop de radiohit ‘Hanging On’, waarna een tour volgde door België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. In 2013 kwam dan het album ‘Funeral Dancer’, met daarop ‘Dance With Me’, een duet met Sam Bettens dat hoge noteringen scoort in de hitlijsten in Griekenland, Kosovo en Macedonië.

In 2023 komt Jan De Campenaere eindelijk weer met nieuwe muziek!

“It happens when you don’t expect it, it gets you by surprise…” is de eerste zin van de eerste strofe van River Of Life, de fonkelnieuwe single van Jan De Campenaere aka Venus In Flames. En die zin staat er niet toevallig.

In 2020 overleed totaal onverwachts Jan’s moeder aan hartfalen. Veel te jong. Ze liet zijn vader en hemzelf in shock achter. De rollercoaster aan emoties die daarop volgde en die nog steeds voelbaar is, verwerkte Jan in deze autobiografische song. Over omgaan met ups & downs, kopje onder gaan, boven water komen, en proberen te blijven drijven op de woelige wateren van het leven. Altijd blijven uitkijken naar het lichtpunt, ergens achter de horizon.

Zoals hij in het refrein zingt: “follow the river of life, from your darkest hour, to the ray of light”. Schoonheid en troost, zoals vanouds bij Venus In Flames, melodieus verpakt in een grand cru popsong die mensen raakt.
Het artwork van de single is een tekening van Jan’s vader Guido De Campenaere.

River Of Life is de eerste single van het gelijknamige album, release September 2023, op eigen label Safe Haven Records.

Socials

Instagram: @jandecampenaere / @venusinflamesmusic
Facebook: www.facebook.com/venusinflamesofficial

Luister ook naar Jan de Campenaere in onze Soundz Podcast:

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...

Dexys zonder runners

‘ IK BEN MEER DAN ALLEEN COME ON EILEEN’ Hij...