The Lasses & Kathryn Claire

Geweldige samenzang, intieme liedjes en heel veel speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses & Kathryn Claire. Ze ontmoeten elkaar bij toeval in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Na een avond samen zingen en een gedeeld optreden besloten het Nederlandse folkduo The Lasses (Sophie Janna & Margot Merah) en de Amerikaanse zangeres Kathryn Claire om samen door Amerika op tournee te gaan. En daar bleef het niet bij: 2023 is het jaar waarin de tiende tour van het trio op het programma staat.

Met hun repertoire van eigen liedjes en de mooiste traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika hebben Kathryn, Sophie en Margot inmiddels al veel succes geoogst. Ze weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Ze staan in Amerika inmiddels bekend als ‘de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash’. Maar ook de Ierse roots van het trio zijn nog goed te horen. Met drie heel verschillende stemmen, loepzuivere samenzang en de klanken van viool, bodhrán, akoestische gitaar en ukulele is een concert van The Lasses en Kathryn Claire een feest voor het oor. Zoals Nederlands grootste muziektijdschrift schreef, zijn de drie ‘een parel voor de folk’.

Socials:

Facebook:

@thelasses

@kathrynclairemusic

Instagram:

@lassesnl

@kathrynclairemusic

Share post:

Metallica Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Bruce Springsteen eert het leven in de Johan Cruyff Arena

Hoe zou Bruce Springsteen en zijn E-Street Band zich...

Rosemary’s Sons, oude liefde roest niet

Rosemary’s Sons had begin 2000 alles mee: Een charismatische...

De Jeugd Van Tegenwoordig dit najaar in AFAS Live en Rotterdam Ahoy

De Jeugd Van Tegenwoordig heeft zojuist een tour aangekondigd...

Depeche Mode weet Ziggo Dome te veroveren

Voor het eerste speelde Depeche Mode in hun 43...