Tip Jar

Songs about love and life on the hippie side of country

Bart de Win ken je misschien als toetsenist van Gerard van Maasakkers of Birds of Chicago. Of van Matthews Southern Comfort (rond Engelsman Iain Matthews). Samen met zijn partner in crime, Arianne Knegt, heeft hij echter sinds 2013 zijn eigen band Tip Jar (Engels voor fooienpot).

Zij bewegen zich in een internationaal collectief van muzikale vrienden en omringen zich met americanahelden als de Texaanse Walt Wilkins, maar ook met de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks (vast Tip Jar lid), BJ Baartmans en Joost van Es.

Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland.

In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia.

Socials:

Facebook: https://www.facebook.com/tipjarsongs/

Instagram: https://www.instagram.com/tipjarsongs/

Share post:

spot_imgspot_img
spot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Phil Collins – Another day in Paradise

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Another...

The Lasses & Kathryn Claire

Geweldige samenzang, intieme liedjes en heel veel speelplezier, dat...

Metallica Special

Lang moeten wachten, maar nu is hij er dan:...

Queen-gitarist Brian May geridderd tot Sir Brian May

Gisteren heeft Koning Charles III Brian May tot ridder...