Queen-gitarist Brian May geridderd tot Sir Brian May

Gisteren heeft Koning Charles III Brian May tot ridder geslagen tijdens een inhuldigingsceremonie in Buckingham Palace, zo maakte de koninklijke familie bekend. Naast zijn roem als rockgitarist is May ook astrofysicus.

May, nu formeel bekend als Sir Brian May, werd benoemd tot Knight Bachelor voor zijn verdiensten voor muziek en liefdadigheid.

Anita Dobson, de vrouw van May, was ook aanwezig. Op Instagram deelde May een foto waarop koning Charles een zwaard op zijn schouder legt.

De rocker maakte King Charles’ U.K. Eind 2022 nieuwjaarslijst. De Investituurceremonie, waarbij iemand die een onderscheiding ontvangt, deze persoonlijk ontvangt van een lid van de koninklijke familie, vond dinsdag plaats.

“Ik zal mijn uiterste best doen om waardig te zijn”, zei May nadat hij op de lijst was geplaatst.

Dinsdag was niet May’s eerste bezoek aan Buckingham Palace. In 2002 zong hij “God Save the Queen” vanaf het dak van het paleis tijdens een viering van het gouden jubileum van koningin Elizabeth II. Hij woonde ook een muziekdag bij in het paleis in 2005. Datzelfde jaar werd May benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Share post:

spot_imgspot_img
spot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Phil Collins – Another day in Paradise

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Another...

The Lasses & Kathryn Claire

Geweldige samenzang, intieme liedjes en heel veel speelplezier, dat...

Metallica Special

Lang moeten wachten, maar nu is hij er dan:...

Tip Jar

Songs about love and life on the hippie side...