VOLTAGE

NEDERLANDSE EREDIVISIE VAN DE ROOTSROCK

Net voor de corona lockdowns kwam het geweldige album It’s About Time uit. De band Voltage met kopman Dave Vermeulen lieten horen hoe rootsmuziek vanaf Nederlandse bodem kan klinken. De band liet zich niet uit het veld slaan en vorig jaar verscheen het meesterwerkje Tomorrow Hits Today. Tijd voor een onderhoud met alleskunner Vermeulen.

Tekst: Jean-Paul Heck

Die kijkt met licht afgrijzen terug na de jaren ervoor. Maar het waren ook bitterzoete momenten. Zo werd hij begin 2021 vader van een dochtertje maar overleed in september van dat jaar zijn vader. ‘ Mijn pa was mijn grootste fan en ook nog eens mijn allerbeste vriend. Het was vreselijk.’ Samen met zijn bandleden moest hij in De Uilenburcht, de oefen- en opnameruimte van Voltage alles verwerken. Aan de ene kant was daar de liefde van zijn vrouw Linda en zijn dochtertje Charlie. En aan de andere kant het verlies van de man die zoveel voor hem betekende.

Het leidde uiteindelijk tot een adembenemend mooie plaat die hij met zijn vijfsterrenband opnam. Vermeulen is, terecht, supertrots op zijn mannen. ‘ We hebben echt een enorme strakke ritmesectie. Daarnaast heb ik een geweldige gitarist die werkelijk alles kan spelen. Alle emoties komen terug op Tomorrow Hits Today.’ 

Wat opvalt is het hele perfecte plaatje. Het album klinkt alsof het in de beste studio van Nashville is opgenomen en voor de verpakking zou een band als de Eagles zich niet schamen. ‘ Alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt stad op dit album. Ik moest soms best diep graven en mijn emoties de vrije loop laten. Maar dat heeft wel gewerkt.’ Vermeulen die ooit heel ver kwam in The Voice, is een purist pur sang. ‘Ik zie elke plaat als een hoofdstuk in mijn leven. Maar nooit eerder ben ik op een album zo eerlijk geweest als op Tomorrow Hits Today.’ Volgens Vermeulen heeft zijn vader de demo’s van het album nog kunnen horen. ‘ Mijn pa is verongelukt op een bouwplaats. Samen met mijn broer Rick werkte hij in de bouw. Rick was erbij toen het ongeluk gebeurde…’

 De herinneringen aan zij pa zijn alleen maar positief. ‘ Hij genoot intens van het leven, net zoals ik. Hij was altijd bezig met Voltage. Als we bijvoorbeeld in Helmond speelde, zorgde mijn vader er wel voor dat de tent vol stond.’ Vermeulen pakte na dit drama alweer snel de draad weer op en stond twee dagen na het ongeluk alweer op het podium in Eindhoven. ‘ Het was moeilijk maar het werd uiteindelijk de show van mijn leven. Het is achteraf goed dat ik snel na de dood van mijn pa weer het podium op ben gegaan. ‘ De song You Will Rise Again is een ode aan zijn vader. ‘ Het is de meest diepe song die ik ooit heb geschreven en ik ben er erg trots op.’

Voltage start op 1 april met een clubtour met de titel Tomorrow Hits Today Part 2. Hieronder de data:

1 april: Hedon – Zwolle

6 mei: Groene Engel – Oss

7 mei: Grenswerk – Venlo

Share post:

spot_imgspot_img
spot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Phil Collins – Another day in Paradise

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Another...

The Lasses & Kathryn Claire

Geweldige samenzang, intieme liedjes en heel veel speelplezier, dat...

Metallica Special

Lang moeten wachten, maar nu is hij er dan:...

Tip Jar

Songs about love and life on the hippie side...