LEWIN

Lewin is de artiestennaam van de Amsterdamse Jara Holdert, die met haar open gitaarstemmingen, eerlijke, poetische teksten en eigenzinnige songstructuren ook wel eens de ‘Nederlandse Joni Mitchell’ genoemd wordt. Haar liedjes lijken te wortelen in die traditie van songwriters uit de jaren zestig en zeventig, maar worden gekleurd met invloeden uit de jazz en geïmproviseerde muziek, en wonen qua sound, nuchter stemgebruik en originele arrangementen juist in de hedendaagse indie pop- en folk wereld.

Lewin zoekt naar nét andere open klanken op haar gitaar, die nieuwe muzikale landschappen lijken te ontsluiten; wanneer ze schrijft wil ze zichzelf verrassen. Zo heeft ze zich ontwikkeld tot een gitariste met een geheel eigen stijl, en haar zang is zuiver en ontnuchterend.

In haar voormalige formatie als JARA bracht ze een eerste EP uit en stond ze o.a. op het Reeperbahn festival, als Lewin toerde ze solo en met band door Europa.

In 2019 bracht ze twee EP’s uit die een tweeluik vormden; ‘For The Leaving’ en ‘For The Left Behind’. Onderdeel van een groter album van afscheidliedjes die ze schreef nog voordat haar relatie uit ging, bezong ze in deze EP’s twee kanten van liefdesverdriet, voorvoelend dat het komen zou. Het volledige album stond gepland voor 2020 maar daar kwam de pandemie tussen. Inmiddels is Lewin bezig met het opnemen van nieuwer werk, twee nieuwe EP’s en een album.

Naast het schrijven en opnemen als Lewin is Jara ook onderdeel van het internationale indie-folk duo ‘The Coo’ met de britse Matt Arthur (ook van ‘The Violet Hum’ en ‘The Arthur Brothers). Daarnaast wordt ze als zangeres, songwriter en instrumentaliste regelmatig gevraagd voor andere projecten; zo zingt ze in Jimmi Hueting’s Jo Goes Hunting Orchestra, speelde ze gitaar voor de Ijslandse zangeres MIMRA, bracht ze een kerstsingle uit met Aidan & The Wild, schreef en zong ze een nummer voor het laatste album van Subterranean Street Society, speelt ze in duo met muzikant & producer Sean Gascoigne, en schreef en produceerde ze de openingstune voor VPRO’s ‘Tijdgeest’.

Socials: @lewinsongs

facebook:http://bit.ly/Lewin-fb @lewinsongs

Instagram: http://bit.ly/Lewin-ig @lewinsongs

Soundcloud: http://bit.ly/Lewin-sc /lewinsongs

Bandcamp: http://lewin.bandcamp.com

Website: linktr.ee/lewinsongs

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Sting in AFAS Live is waardig en tijdloos

Als de Rolling Stones een paar optredens in een...

Harmonie in populariteit: de verrassende symmetrie van Geert Wilders en rapmuziek

In de ogenschijnlijk uiteenlopende werelden van de Nederlandse politiek...

Shane MacGowan : eindelijk rust

Ik ben erg trots op dit interview maar als...

Jennifer Lopez kondigt nieuw album en film aan: This Is Me Now…

Jennifer Lopez's langverwachte nieuwe muziekproject THIS IS ME…NOW begint...