Dieter van der Westen Band

Na jarenlang een zolderkamer project te zijn geweest, pakte de Dieter van der Westen Band in 2017 de schijnwerpers met het bejubelde debuutalbum Me and You. Originele catchy composities van de hand van Dieter van der Westen worden stijlvol ingekleurd door muzikanten met karakter. Van verstilde folkparels tot groovende Americana. In oktober 2022 presenteren ze de opvolger van Me and You, het nieuwe album Honesty of the hopeful in Paradiso Amsterdam.

Dieter van der Westen luisterde als kind al naar de muziek van Neil Young, Bruce Springsteen, Mark Knopfler en Tom Waits, maar ook naar de wereldse klanken van Khaled, Habib Koite, Idir en Manu Chao. Zijn eerste muzikale stappen zette hij in de Noord-Afrikaanse muziek en met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba speelde hij over de hele wereld.

In Nederland werkte hij samen met artiesten als BLØF, The Lau, Frank Boeijen, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest. In de Dieter van der Westen Band wordt de liefde voor Americana en Folk gecombineerd met het ritme en de energie van de wereldmuziek.

Daarnaast wordt de bandsound bepaalt door de uitgebreide ervaring en eigenzinnige karakters van de verschillende bandleden; Dieters broer Eric van der Westen werkte onder andere als bassist bij de Turkse poplegende Sezen Aksu, Martin Fondse en de Braziliaanse topartiest Lenine, gitarist Aron Raams speelde onder andere bij Gare du Nord en Paul de Leeuw, drummer Gijs Anders van Straalen is ook te vinden in de band van Wouter Hamel en bij Iris Hond.

Joost Abbel schrijft zijn eigen liedjes onder het pseudoniem Johnny & the Dinosaurs, speelt banjo en dobro en is daarnaast ook bandlid van Zorita en Juan Juan. Violiste Mirte de Graaff speelt onder andere bij Last Thursday en Jasper Schalks.

Social links:

https://www.instagram.com/dietervanderwestenband

https://www.facebook.com/dietervanderwestenofficial

https://twitter.com/dietervdwesten

Vorig artikel
Volgend artikel

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...