Crossroads presents: Flat Mountain Folk & Roots Festival 

Het spiksplinternieuwe Folk en Americana Festival dat de spotlights richt op muzikanten van eigen bodem. Want Nederland barst van de goede Rootsmuziek, dus is het de hoogste tijd voor een eigen festival.

Op 26 maart 2023 kun je in Bergen op Zoom luisteren naar: Dieter van der Westen Band, Gitta de Ridder, Johnny, Lewin, NinaLynn, The Lasses & Kathryn Claire en Tip Jar! Verwacht ook mooie crossovers tussen de muzikanten én leuke workshops waar je zelf je talent kwijt kunt.

Folk en Americana van eigen bodem!

Tickets

Tickets

Acts (op alfabetische volgorde)

Dieter van der Westen

In de Dieter van der Westen Band wordt de liefde voor Americana en folk gecombineerd met het ritme en de energie van de wereldmuziek. Groovende uptempo folkritmes worden afgewisseld met trage ballades en folksoul-achtige songs. Alles aan elkaar gevlochten met authenticiteit en eerlijkheid.

Gitta de Ridder

Gitta de Ridder zingt intieme folky songs die opvallen door hun schoonheid en eenvoud. Avontuurlijke, veelzijdige zang en instrumentatie en hier en daar een flirt met jazzy accenten. Lange tijd woonde ze in het Verenigd Koninkrijk, wat haar een thuis in de Britse indie-folkscene opleverde.

Johnny & the Dinosaurs

Gitarist en songwriter Johnny is een geboren Amsterdammer, maar staat midden in de Amerikaanse folktraditie. Akoestisch gitaarspel en een collectie cowboy-akkoorden vormen de basis van zijn muziek. Met akoestische gitaar, pedal steel, synthesizer en bas combineert Johnny folk, rockabilly en exotica.

Lewin

De liedjes van Lewin wortelen in de traditie van de jaren 60 en 70 en worden gekleurd met invloeden uit de jazz en geïmproviseerde muziek. Zo heeft ze zich ontwikkeld tot een gitariste en zangeres met een geheel eigen stijl.

NinaLynn

NinaLynn is een americana singer-songwriter die luisteraars betovert met hartverwarmende eigen composities en een stem die je tot diep in je ziel raakt. Nadat in 2021 haar debuutalbum ‘Hummingbird’ (2021) uitkwam, noemde New Folk Sounds haar ‘de nieuwe Nederlandse country-belofte’.

The Lasses & Kathryn Claire
Loepzuivere samenzang, intieme liedjes, bakken speelplezier en de klanken van viool, bodhrán, gitaar en ukulele. Een concert van de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash’ is een feest en volgens muziektijdschrift OOR zijn de drie ‘een parel voor de folk’.

Tip Jar

De aanstekelijke Americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht Tip Jar al op legendarische podia waar ooit Johnny Cash en Emmylou Harris stonden. Ook stonden ze op diverse festivals in Texas. Tijdloze songs, prettig gezongen, virtuoos gespeeld, schreef OOR.

Workshops en jamsessie

Op Flat Mountain kun je naast luisteren naar prachtige folk, roots en americana nog veel meer doen! Zo zijn er ook verschillende workshops waarin je zelf kunt zingen en muziek kunt (leren) maken. Inschrijven hiervoor kan op de website, of (indien er nog plek is) op de dag zelf.

Daarnaast vinden in het café van het Vestzaktheater sessies plaats! Ter ere van de bekende Backroom Sessions in de Ierse pub Mulligan’s in Amsterdam zijn deze de ‘Backroom Sessions’ gedoopt. Neem dus vooral je instrument mee en doe mee!

Partners

Flat Mountain is ontstaan in samenwerking met Soundz en Crossroads.

Bij het allround muziekplatform Soundz kun je terecht voor alles wat je wilt weten over muziek: ze hebben niet alleen een eigen radio station, maar ook een tijdschrift, podcast en nog veel meer. Het overstijgt alle genres en heeft daarom voor iedereen wat wils. Dit jaar gaan ze meer aandacht besteden aan roots, folk en americana. Eén van de manieren waarop ze dit doen is door mee te werken aan Flat Mountain!

Crossroads is een americana radio programma o.l.v. Jos van den Boom. Naast het maken van radio organiseert Crossroads ook regelmatig concerten onder de naam ‘Crossroads Sessions’. Flat Mountain is daar onderdeel van!

Website: https://flatmountainfestival.nl

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

CvA Pop feestje in de Melkweg

KRAAMKAMER VAN SUCCES BESTAAT 20 JAAR Jack Pisters: ‘popmuziek is...

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...