De nieuwe iPhone 14: nóg langer genieten van muziek

In het najaar worden we altijd verrast met een nieuwe generatie van de iPhone. Ook in 2022 is het raak: de iPhone 14 is gelanceerd in september. Elk jaar komen er nieuwe features bij. Zo is dit jaar de accu groter en sterker dan ooit.

Ook muziek beluisteren op de verschillende iPhone-modellen is altijd anders. Hoewel je misschien niet altijd verschil merkt, worden de nieuwere modellen vaak naar de beste geluidskwaliteit geduwd. Hieronder lees je de nieuwe audio gerelateerde features van de iPhone 14.

De grootste batterij ooit

De belangrijkste nieuwe feature voor muziekliefhebbers: de batterijduur van de nieuwe iPhone 14 modellen. De accu is namelijk groter en zuiniger dan de iPhone 13. Alle modellen van de iPhone 14 kunnen namelijk meer dan 70 uur audio afspelen voordat de batterij leeg is. Met de iPhone 14 Plus luister je zelfs 100 uur naar muziek, voordat je hem aan de oplader moet leggen. Ga je een grote reis maken en wil je een lange tijd luisteren naar de Soundz Podcast? Dan is de nieuwe iPhone 14 bij uitstek goed geschikt.

Lightning-poort (nog) niet verdwenen

De iPhone 14 wordt wederom in 4 verschillende modellen uitgebracht: de iPhone 14, de iPhone 14 Plus, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Anders dan de vorige generaties is er dit jaar dus geen miniversie. Hoewel de afmetingen weer anders zijn dan de vorige modellen is er geen wijziging gekomen in de poort van elk model. Geruchting gingen dat de iPhone 14 poortvrij zou worden, maar er zit dus nog altijd een lightning-poort in. Luister je dus via een kabel? Dan zul je weer een converter stuk moeten gebruiken.

Luister je daarentegen met een draadloze koptelefoon of oortjes? Dan is er in het najaar dubbel goed nieuws. Naast de nieuwe iPhone 14 verschijnt er namelijk ook de nieuwe AirPods Pro 2. Deze nieuwe generatie draadloze AirPods hebben verbeterde ruisonderdrukking, nieuwe drivers en een accuduur van maar liefst 6 uur. Dat is bijna een derde meer dan de vorige versie.

Combineer met AirPods voor maximale geluidservaring

Ben je van plan de iPhone 14 te combineren met deze nieuwe oortjes? Dan heb je de perfecte match gevonden. Zowel de iPhone 14 als de AirPods Pro ondersteunen Bluetooth 5.3. Dat maakt het mogelijk om LE Audio te ondersteunen: de nieuwste audio via Bluetooth dat maar weinig energie kost (Low Energy).

Tegelijkertijd geeft LE Audio ook nog eens de uitstekende geluidskwaliteit. De combinatie van minder batterijgebruik en hoge geluidskwaliteit is natuurlijk om van te dromen. Wel moet je nog even wachten op deze functie: hij wordt waarschijnlijk pas met een software update toegankelijk tegen het einde van het jaar.

Voor de wat meer technische lezers: de structuren die door de iPhone 14 worden ondersteund zijn onder meer Dolby AtmosDolby Digital Plus, FLAC, Apple Lossless, MP3 en AAC. Ook is het mogelijk om weer een maximumvolume in te stellen.

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...

Dexys zonder runners

‘ IK BEN MEER DAN ALLEEN COME ON EILEEN’ Hij...