The Adventures of Rain Dance Maggie van Red Hot Chili Peppers

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in The Adventures of Rain Dance Maggie van Red Hot Chili Peppers. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Na Stadium Arcadium lieten Red Hot Chili Peppers lang op zich wachten voor er een nieuw album uit kwam. Tussen 2006 en 2011 zaten de fans met een muziekdroogte, met name door het afscheid van gitarist John Frusciante, maar gelukkig maakte die droogte plaats voor nattigheid: “The Adventures of Rain Dance Maggie”.

Het nummer begon allemaal bij Flea. Op een dag zei hij namelijk zowel tegen zichzelf als zijn bandleden: “I’m going to write a classic bass line. You can’t stop me.” – Oke, prima dacht de rest, ga je gang. En zo ging Flea aan zijn ‘Classic Number One’ aan de slag. De bassline is goed hoorbaar in de opening van het nummer en verandert nauwelijks. Soms, als goede muziek en goede muzikanten bij elkaar komen, ontstaat er een magisch moment. Gitarist Klinghoffer voegde een gevleugeld gitaarstuk toe en drummer Chad Smith kwam met een losse backbeat en veel koebel op de proppen.

Het werd een opzwepende muzikale jam van een uur, nauwelijks goed genoeg voor een B-kant, dacht Antony Kiedis in het begin. Hij luisterde de jamsessie onderweg naar huis, en toen hij thuis aankwam zette hij zijn autodeur open en heeft hij een tijdje staan dansen met de boom in zijn voortuin. Het was tijdens dit dansen dat allerlei herinneringen uit het onderbewustzijn van Kiedis bij hem naar boven kwamen door de muziek die hij hoorde. De herinneringen zijn allemaal samengevat tot “Maggie”. Een beetje zoals de rol van Dani in zijn eerdere lyrics. “Names have been changed to protect the innocent.

But there is a Maggie, I realized later. There’s two Maggies, actually”, aldus Kiedis.

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...

Dexys zonder runners

‘ IK BEN MEER DAN ALLEEN COME ON EILEEN’ Hij...