POM

POM is een Amsterdamse band bestaande uit Liza van As, Joy Kunst, Luc Siegers, Michael Joshua en Justin Dwarswaard. De band laat horen dat snoeiharde muziek ook vrolijk en cute kan zijn. Geïnspireerd door britpop en garagerock creëren zij hun eigen ‘FUZZPOP’. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje.

In 2019 heeft POM haar eerste single ‘Down The Rabbit Hole gereleased, inmiddels heeft de song al meer dan 1.000.00 streams. Naast ‘Down The Rabbit Hole’ heeft de band in samenwerking met Mattan Records in 2021 haar EP ‘Lately’ uitgebracht. Onderdeel van deze EP is het nummer Two, waarmee de carrière van POM in een stroomversnelling kwam toen het voor een grootschalige internationale campagne van Zalando werd gebruikt. Hierna volgde de meest recente release Toni/Piglet, een dubbel single die in samenwerking met Mattan Records en Paradiso Vinyl Club zowel digitaal als fysiek op 7” vinyl is verschenen. Intussen werkt de band hard aan een nieuwe single en wordt er geschreven voor het debuutalbum dat begin 2023 zal verschijnen.

Ondanks dat de corona crisis het niet makkelijk maakte om een plek te claimen in het muzikale landschap van Nederland, gaat sinds 2020 erg hard met POM. De band heeft in de afgelopen tijd vaak mogen spelen bij Radio Veronica, 3voor12, Kink en 3fm en staat inmiddels ook op de playlist van Soundz Radio, 3fm en KINK met de huidige single Toni. Ook werden eerder uitgebrachte tracks regelmatig gedraaid op deze radiostations.

Al sinds het begin van de band verrast POM het publiek met een wervelende show vol energie. Wat begon in de regio Haarlem is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal tourende act. Zo zijn er al twee tour in Duitsland geweest en heeft de band meermaals in België mogen optreden, maar ook in Nederland doet POM het goed. De band deed tweemaal met de Popronde en werd in die periode ook twee keer benoemd tot 3voor12 Talent, daarnaast was er eind 2021 een eerste clubtour langs onder andere Simplon, De Melkweg en Hedon samen met de Nijmeegse band Foxlane. Het absolute hoogtepunt kwam echter begin 2022 op het Noorderslag festival!

Socials:

Facebook: https://www.facebook.com/POMopinternet

Instagram: https://www.instagram.com/pomopinternet/

Share post:

Soundz Special

spot_imgspot_img

Laatste nieuws

Meer van dit....

Danny Vera | DNA

Op zijn laatste albums ging Danny Vera voor een...

Ricky Koole | Altijd Iemand

Ricky Koole kan alles. Het is een wat stoere...

Duncan Laurence is klaar voor de volgende stap

‘ IK HEB OP SKYBOY ECHT DE GRENZEN OPGEZOCHT’ Met...

Dexys zonder runners

‘ IK BEN MEER DAN ALLEEN COME ON EILEEN’ Hij...