Je noemt je tour The Long Goodbye Tour en je album Infinite, wat zoveel betekent als ‘eindeloos’. Deep Purple lijkt er alles aan te doen om de miljoenen fans over de wereld in verwarring te brengen. Maar de legendarische hardrockband, die sinds begin jaren zeventig met Led Zeppelin en Black Sabbath deel uitmaakt van ‘The Big Three’, is nooit verlegen om een geintje. Soundz reisde naar Londen en voelde de band aan de tand.

Deep Purple is de laatste jaren op dreef. De laatste vier albums waren allemaal ruim boven de middelmaat en Now What?! uit 2013 mag zelfs een meesterwerkje worden genoemd. Dat geldt ook voor Infinite, een bombastische plaat waarop alle elementen van bijna vijftig jaar Deep Purple terug te horen zijn.

Tijd voor een statement

Op Infinite werkt Deep Purple net als op Now What?! met de legende Bob Ezrin. Van Ian Gillan begrepen we een paar jaar terug dat het nogal een mannetje is. Roger Glover: “Bob is waanzinnig en geweldig tegelijkertijd. Toen de mannen van onze crew de studio voor de eerste keer bezochten, hoorden ze continu een man schreeuwen. Dat was dus Bob. Zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt."

De teksten hebben dit keer een ander karakter: veel meer verhaal en historie. Glover: “Als voorbeeld had ik Smoke On The Water erbij gepakt. Dat is ook een verhalende song, al is die echt gebeurd. Maar ik vond onze teksten de laatste jaren wat te clichématig. Altijd over vrouwen, feesten en snelle auto’s. Het werd een beetje te veel van het goede. Op Infinite staan behoorlijk wat serieuze songs, die bij vlagen erg episch klinken. Het was gewoon tijd om een statement te maken.”

 

Lees het complete verhaal in de nieuwe Soundz

Zoeken