“Ik zal nooit meer met Slash op het podium staan.” Axl Rose sprak deze woorden de laatste vijftien jaar méér dan eens uit. Maar niemand zo wispelturig als een rockster die het liefst in volgepakte stadions staat. Met de Not In This Lifetime Tour keert het legendarische Guns N’ Roses terug naar de gouden tijden. Op 12 juli geeft de band een concert in het Goffertpark in Nijmegen.

Nou ja, gouden tijden. De band verkocht binnen tien jaar meer dan honderd miljoen albums. Het leeuwendeel daarvan komt op het conto van het fameuze debuutalbum Appetite For Destruction en de twee epische werken Use Your Illusion I en II. Tussendoor verscheen er nog de ep G N’ R Lies en de rommelige coverplaat “The Spaghetti Incident?”. 
Het oeuvre van Guns N’ Roses is eigenlijk flinterdun. Of tellen we daar toch het vermaledijde Chinese Democracy bij op, dat in 2008 uitkwam? De plaat die volgens de geruchten meer dan twintig miljoen dollar aan productiekosten opslokte en nooit het succes behaalde dat Axl Rose had verwacht.
Maar het is net als bij Jagger en Richards of Page en Plant: zonder het wonderlijke duo Slash en Rose kan er van een écht Guns N’ Roses geen sprake zijn. Gelukkig is daar nog altijd Duff McKagan, de lange en blonde bassist uit Seattle. Na een stevige afkickperiode de rots in de branding. De man met de rust en het intellect. Eentje ook waar zowel de opvliegerige Rose als de gemakzuchtige Slash naar wil luisteren. Zonder hem zou er überhaupt geen reünie zijn. Hij zou de heren weer aan tafel hebben gekregen voor deze overigens zeer lucratieve tour.

Zoeken