Chef’Special toerde vrijwel het hele jaar door de VS en kwam terug met een bak ervaring, overweldigende indrukken én een nieuw album. Soundz ging bij het vijftal op bezoek in Haarlem, dat met Amigo de wereld een boodschap van verdraagzaamheid stuurt en daar zelf een verbindende rol in wil spelen.

Trots toont frontman Joshua Nolet zijn nieuwste tattoo, die hij naar aanleiding van het album Amigo heeft laten zetten. Het is de afbeelding van een celdeling, die eveneens de hoes van de derde plaat van de ‘Cheffies’ siert. “Leven in zijn puurste vorm”, legt Nolet uit. “Naast dat het een mooi plaatje is, heeft deze afbeelding namelijk symboliek. Het is de meest naakte vorm van de mens, die nog eindeloze mogelijkheden heeft. Dat vind ik een mooie gedachte.” 
Gitarist Guido Joseph heeft net als alle andere bandleden het logo van de groep zelf op zijn lichaam laten vereeuwigen, maar aan de ‘mitose’, zoals de schematische weergave van de celdeling officieel wordt genoemd, waagt hij zich nog niet. “Ik wacht eerst even af hoe de plaat het gaat doen”, zegt hij lachend tegen Nolet, die ook in gieren uitbarst.

Zoeken