Chris Simpson neemt definitief afscheid met Magna Carta theatertour.

Bijna 50 jaar lang toerde Chris Simpson alleen en met zijn Engelse folk-formatie Magna Carta door de wereld. Maar voor geestelijk vader en muzikaal leider Chris Simpson is het nu welletjes. ,,Het kost mij steeds meer energie om zo’n tournee op te zetten. Daarnaast ben ik de laatste jaren druk bezig met het schrijven van boeken. Dat is een grote passie van mij.” De komende maand speelt Simpson met een groep fantastische muzikanten de topstukken uit zijn oeuvre in een aantal geselecteerde Nederlandse theaters.

Lees meer...

Soundz Dynaudio Xeo 2: de beste draadloze speaker in z'n klasse

De laatste jaren is er een ware revolutie gaande in de woonkamer van de muziekliefhebber: de logge hifi-installatie van weleer maakt steeds vaker plaats voor een compact, stijlvol en makkelijk – via smartphone of tablet - te bedienen actief speakersysteem. Er zijn inmiddels verschillende aanbieders die producten aanbieden die verschillen in prijs, design én kwaliteit. Hier op de redactie van Soundz hebben wij geluidskwaliteit natuurlijk hoog in het vaandel en daarom hebben wij in samenwerking met de gerenommeerde Deense speakerfabrikant Dynaudio een eigen speaker ontwikkeld: de Soundz Xeo 2.

Lees meer...

Steve Vai wint Sena European Guitar Award

De Amerikaanse supergitarist Steve Vai is de winnaar van de Sena European Guitar Award 2016. De man uit Los Angeles krijgt op zaterdag 9 juli de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. De drievoudige Grammy Award-winnaar Vai is daarmee de opvolger van zijn landgenoten Walter Trout en Slash die de afgelopen 2 jaar de prestigieuze prijs kregen. Het is de eerste keer dat de ceremonie rondom de Sena European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.

Lees meer...

Win tickets voor Champlin Williams Friestedt in de Boerderij

Komende zaterdag 7 mei staat er een heuse supergroep op de planken van De Boerderij: Champlin Williams Friestedt, met voormalig Chicago-zanger Bill Champlin, Toto-vocalist Joseph Williams en de Zweedse gitarist en producer Peter Friestedt in de gelederen. Soundz mag drie maal twee vrijkaarten verloten voor deze show. Wil jij hier kans op maken? Lees dan snel verder!

Lees meer...